fredag den 28. september 2007

Vi får lidt omtale

Line fra Politikens blog Ordstyreren (der er en blog om det danske sprog) har skrevet om vores demonstration i morgen: Tegnsprog er også et sprog vi skal (aner)kende. Hun skriver, at hun ikke ved ret meget - men også, at hun hellere end gerne ville vide mere om tegnsprog. Mon ikke de fleste hørende har det sådan?

... en ting er at se tegnsprogstolke til fx et møde som i dag, noget andet er fx at se to skolepiger i bussen 'hviske' på tegnsprog. Altså være fortrolige, gemt bag bussæderne med deres hemmelige sprog. Og så sidder man der med sit almindelige sprog og synes, at man er udenfor og at tegnsprog da burde være noget, vi alle sammen burde lære. Så vi kunne tale sammen. Vi kan så mange andre sprog. Og jo også en del kropssprog, omend formentlig i jeres øjne måske et ret unuanceret et.....?


Dette skriver hun på sin egen blog, Blogbogstaver, hvor hun skriver om hørendes syn på tegnsprog. Den interaktion med mange flere hørende kunne vi godt mangle. Døves sprog er tegnsprog, men vi har ikke patent på det - alle burde kunne det, og mon ikke de fleste hørende også har lyst til at kunne få muligheden for at lære vores sprog?

Det er lige netop derfor at vi synes det er så utrolig vigtigt at gå ud og synliggøre tegnsprog noget mere. Måske det skaber debat - og måske der kommer nogle krav på bordet, som politikerne hører på og gør noget ved.

Ingen kommentarer: