onsdag den 26. september 2007

Det skal der stå på vores foldere som vi deler ud:

ANERKEND MIT SPROG – ANERKEND MIG

Der er 5000 døve i Danmark, der bruger dansk tegnsprog. Fakta er, at der er 10 gange så mange, der har svære høretab. Mange af dem ville få gavn af at kunne dansk tegnsprog, men de har aldrig fået tilbuddet om at kende til sproget.

Hvis man ikke anerkender menneskets ret til det sprog der falder det mest naturligt ind, mener vi at det er lig med at man ikke anerkender mennesket som det er.

Hvorfor demonstrerer vi?
Vi arbejder for en officiel anerkendelse af dansk tegnsprog fra det danske samfunds side. Anerkendelse af dansk tegnsprog sker ud fra vores ønske om at beskytte og videreudvikle vores tegnsprog. Hvis vi døve i en lov kunne få regeringen til at anerkende tegnsprogs betydning for døve i Danmark vil det styrke vores færden i samfundet.

Læs mere om det på vores blog.

Det vidste du ikke: Uganda er kommet længere end os danskere omkring anerkendelse af tegnsprog – de har nemlig fået deres ugandiske tegnsprog anerkendt i deres grundlov!

Tegnsprog til alle!
Og vi mener desuden også at at der har været alt for lidt synlighed omkring dansk tegnsprog. Nu er det på tide at vi viser hvem vi døve er og hvad vores sprog betyder for os. Vores store ønske er øget adgang til dansk tegnsprog for ALLE danskere – også for dig!

Vi bliver nemlig utrolig glade når du kan bare lidt tegnsprog. Det er en anerkendelse af os.

Tegnsprog giver
- adgang til viden på lige fod med hørende
- adgang til en kommunikation der fungerer for alle
- tolkning på videregående uddannelser
- identitet og følelse af fællesskab med ligesindede

Om International Day of the Deaf
Den sidste lørdag i september er af døve græsrødder hele verden over blevet udråbt som international dag for døve. I år er temaet kampen for anerkendelse af tegnsprog. Døve fra hele verden demonstrerer netop i dag – og lige nu er de også i fuld gang i Sverige, England, Schweiz, Frankrig, på Island og mange andre steder udenfor vores tidszone.

Vil du gerne vide mere om os og vores demonstration?
Så gå ind på vores blog:

www.anerkendtegnsprog.blogspot.com

Tak for din tid :-)

Ingen kommentarer: